Wat doe ik met Mollie transacties? Die komen niet 1 op 1 overeen met mijn factuur

Created by Yasmine Seijmonsbergen, Modified on Thu, 14 Sep, 2023 at 11:50 AM by Dennis van Rooij

Dat klopt. Als jij een factuur met een iDeal betaallink verstuurd (wat je kan doen als je een Mollie account hebt), dan komt deze transactie niet 1 op 1 op je bankrekening. Onze partner Mollie zal deze betaling verzamelen en later uit betalen naar jouw bankrekening. Echter, het bedrag komt daarna waarschijnlijk niet meer overeen met het bedrag op de factuur. Mollie rekent namelijk een beetje kosten en bovendien komt het vaak voor dat Mollie meerdere transacties tegelijkertijd overmaakt als één transactie.


Je kan de transacties vanaf Mollie dus niet gemakkelijk koppelen aan de originele factuur. Gelukkig hoeft dat ook niet. Gekko zal namelijk voor alle via Mollie betaalde facturen automatisch een betaling toevoegen. Daar hoef je niets voor te doen en gaat in real time (dus als iemand zegt dat hij heeft betaald via Mollie, kun je dat altijd direct controleren). Het enige wat je dus moet doen is de Mollie transactie toewijzen aan overig. Dit kun je doen door te drukken op "markeer als overig".


De transactie wordt dan wel gezien als een zakelijke transactie, maar zal verder niet worden toegewezen aan een specifieke bon of factuur. Dat is tenslotte al automatisch gedaan.

Was this article helpful?

That’s Great!

Thank you for your feedback

Sorry! We couldn't be helpful

Thank you for your feedback

Let us know how can we improve this article!

Select at least one of the reasons
CAPTCHA verification is required.

Feedback sent

We appreciate your effort and will try to fix the article