Betaallink via Rootline

Gemaakt door Dennis van Rooij, Gewijzigd op Wo, 9 Okt om 4:16 PM op Dennis van Rooij

Gekko maakt gebruik van Rootline om eenvoudig betaallink toe te voegen aan de factuur. Daarmee kan jouw klant je snel en gemakkelijk betalen. Rootline heeft een vergunning van De Nederlandse Bank en is gevestigd in Amsterdam.

Kosten

Er zijn twee type kosten.

De kosten per succesvolle transactie (je betaald alleen de transactie kosten als jouw betaallink succesvol wordt gebruikt) en de kosten voor uitbetaling.

Voor een iDeal transactie zijn de kosten voor een Gekko Premium gebruiker €0,25 (plus btw) en voor een Gekko Basic gebruiker €0,80 (plus btw).

Zodra er meer betaalmethoden zoals Credit Cards, Bancontact en Apple Pay, mogelijk worden, voegen we de kosten voor deze betaalmethoden toe.

Momenteel vindt de uitbetaling 1 keer per week plaats, op woensdag. De kosten voor een uitbetaling zijn €0,20.

Uitbetaling

Je krijgt ongeveer een week nadat factuur is betaald een uitbetaling van Rootline als het bedrag van jouw uitbetaling boven de €25 is en de kosten van een uitbetaling bedraagt €0,20.
Is jouw uitbetaling nog geen €25? Dan krijg je de week daarop uitbetaald wanneer het bedrag van jouw uitbetaling gezamelijk €25 is overschreden.
Een invididuele transactie heeft een maximum bedrag van €5.000 van de factuur incl. btw, maar er zit geen maximum bedrag op een uitbetaling.

Lees hieronder welke stappen je moet nemen om jouw eerste betaallink via Rootine te versturen.

1. Maak een nieuwe factuur aan en ga naar het tabblad E-mail.

2. Probeer een betaal link toe te voegen. Vervolgens wordt er verzocht om een Rootline account aan te vragen. Met een Rootline account kun je betaal links toevoegen aan je factuur.

3. Klik op 'Start nu' om je aanvraag te beginnen.

4. Selecteer jouw Bedrijfsvorm en klik op Volgende.

5. Vul jouw zakelijke informatie in. Zorg ervoor dat je de volgende informatie hebt:
    •  een digitale kopie van je ID hebt, bijvoorbeeld van je paspoort;
    • Een uitreksel van je KvK registratie;
    • Jouw btw identificatie nummer.

6. Geef de bankrekening op waarop je wilt dat Rootline je uitbetalingen overmaakt. De naam van de rekeninghouder moet overeenkomen met de naam van het bedrijf.

7. Verklaar dat je gemachtigd bent en dat je akkoord gaat met de Rootline-overeenkomst.

8. Voltooi je aanvraag. Je verzoek wordt (vaak) binnen een werkdag verwerkt.

9. Ga naar getgekko.com/nl/accounts/ideal-payment/ om te controleren of je verificatie voltooid is.

Nadat jouw Rootline account verficatie voltooid is kun je betaallinks toevoegen aan jouw facturen in Gekko.