Waarom heb ik een bankkoppeling nodig?

Created by Yasmine Seijmonsbergen, Modified on Thu, 14 Sep 2023 at 11:16 AM by Dennis van Rooij

Technisch gezien heb je waarschijnlijk geen bankkoppeling nodig. Als je namelijk een eenmanszaak bent, dan is een bankkoppeling helemaal niet nodig voor een deugdelijke administratie. Sterker, je hebt niet eens een zakelijke bankrekening nodig.


Hoe zit dat? Een eenmanszaak is fiscaal transparant. Dit betekent dat je voor de fiscus een privé persoon bent. Het maakt voor je zakelijke administratie daarom niet uit wat er op je bankrekening gebeurt (voor BV's geldt dit overigens niet en als je over dit onderwerp meer wilt weten, lees dan deze blogpost)


Iedereen die dus zegt dat je bankrekening altijd het startpunt van je administratie is, heeft dus technisch gezien niet helemaal gelijk. Echter, je bankrekening als startpunt gebruiken, is wel heel handig.


De meeste inkomsten en uitgaven die je hebt, zullen namelijk via je bankrekening lopen. Als je dus zeker wilt weten dat je geen inkomsten of uitgaven vergeet toe te voegen aan je administratie, gebruik dan je bankkoppeling als startpunt.

Wil je weten hoe je vervolgens de transacties moet koppelen aan je administratie, lees dan het artikel: wat doe ik met de transacties die ik laad?

Was this article helpful?

That’s Great!

Thank you for your feedback

Sorry! We couldn't be helpful

Thank you for your feedback

Let us know how can we improve this article!

Select atleast one of the reasons
CAPTCHA verification is required.

Feedback sent

We appreciate your effort and will try to fix the article