Banktransacties koppelen aan je kosten in Gekko

Gemaakt door Dennis van Rooij, Gewijzigd op Wo, 27 Sep, 2023 om 10:09 AM op Dennis van Rooij

Voor het koppelen van je banktransacties aan je kosten, moet je eerst je bankrekening koppelen. Dat gaat tegenwoordig via de automatische PSD2 bankkoppeling heel makkelijk. Je hoeft niet meer handmatig je bestanden te uploaden, maar dat gaat automatische. Daarna hoef je ze alleen nog maar te koppelen.

Heb je dat gedaan? Volg de volgende stappen om je kosten te koppelen aan je banktransacties:

Zakelijke kosten koppelen aan bestaande kosten in Gekko

1. Klik op de banktransactie die je wilt koppelen aan je onkosten

2. Je overzicht staat standaard op ‘Koppelen aan kosten’

3. Koppel de banktransactie aan een al bestaande onkosten door een vinkje te zetten voor de juiste onkosten. Je banktransactie wordt direct gekoppeld aan je onkosten. Je hoeft niet verder naar stap 4. De transactie verandert van rood naar groen.

Zakelijke kosten koppelen aan nog niet bestaande kosten

1. Klik op ‘Nieuwe onkosten’

2. De omschrijving en het totaalbedrag inclusief btw wordt automatisch aangevuld. Deze kun je eventueel aanpassen

3. Bereken het btw-bedrag door op de calculator te klikken (kies 21% of 9%)

4. Kies eventueel een kostensoort

5. Voeg de bon/factuur toe

6. Klik op ‘Opslaan’

7. Je banktransactie is nu gekoppeld aan je onkosten. Klik op ‘Sluiten’. De transactie verandert van rood naar groen

Privé kosten labelen

Staan er tussen je banktransacties ook privé transacties? Doe dan het volgende:

• Kies rechts bovenaan of het een zakelijke of privé transactie is. Privé transacties kies je alleen voor privé onttrekkingen of als je een privé aankoop doet vanaf je zakelijke rekening

• Klik op ‘sluiten’. De kosten krijgen nu het label ‘privé’ en worden niet meegenomen in je zakelijke kosten, maar ze staan niet meer op ‘niet gekoppeld’