Soverin account op mobiel toevoegen

Gemaakt door Dennis van Rooij, Gewijzigd op Di, 5 Mrt om 10:49 AM op Dennis van Rooij

Je kunt jouw Soverin email adres toevoegen als een account in het email programma dat je op jouw mobiel gebruikt.

Hieronder leggen we eerst een stappenplan uit met als voorbeeld voor hoe je dit in Gmail kunt doen als tweede voorbeeld geven we aan hoe je dit op een iPhone kunt doen.
Op de website van Soverin kun je dezelfde stappen nagaan: soverin.net/help/docs/calendar_configuration/

Gmail voorbeeld

1.   Open je email app, en druk op je profiel icoon om je account instellingen te openen. Druk vervolgens op 'Nog een      account toevoegen'.
  2.   Selecteer de optie 'Overig' voor het toevoegen van je Soverin account.
  3.   Vul je Soverin e-mail adres in.
  4.   Selecteer het account type IMAP
  5.   Vul je Soverin e-mail wachtwoord in
  6.   Pas de instellingen voor de inkomende server aan door voor de server naam in te vullen: imap.soverin.net
  7.   Pas de instellingen voor de uitgaande server aan door voor de server naam in te vullen: smpt.soverin.net
  8.   Druk een paar keer op Volgende en je Soverin account is toegevoegd!

iPhone stappenplan

1.   Open de 'Instellingen' app op je iPhone.
  2.   Scroll naar beneden en zoek naar de optie 'Mail'. Tik erop om door te gaan.
  3.   Onder het gedeelte 'Accounts', tik op 'Nieuw account'.
  4.   Kies 'Overig' om een Soverin e-mailaccount instellen.
  5.   Selecteer 'Voeg mailaccount toe' en vul de vereiste informatie in:
    - Naam: Jouw naam zoals je wilt dat anderen die zien.
    - E-mail: Soverin e-mailadres.
    - Wachtwoord: Het wachtwoord voor je Soverin e-mailaccount.
    - Beschrijving (optioneel): Hier kun je iets typen om het account te beschrijven, bijvoorbeeld 'Soverin mail'.
  6.  Voer de instellingen in voor de inkomende e-mailserver:
    - Hostnaam: imap.soverin.net
    - Gebruikersnaam: Jouw volledige Soverin e-mailadres (bijvoorbeeld naam@gekkosupport.nl)
    - Wachtwoord: Dit zou automatisch moeten worden ingevuld, vul anders je Soverin wachtwoord in.
  7.  Voer de instellingen in voor de uitgaande e-mailserver:
    - Hostnaam: smtp.soverin.net
    - Gebruikersnaam: Vul opnieuw jouw Soverin e-mailadres in
    - Wachtwoord: Hier vul je opnieuw het wachtwoord voor je Soverin account in.
  8.  Nadat je alle gegevens hebt ingevoerd, tik je op 'Volgende' om de instellingen te controleren en op te slaan.

Hopelijk lukt het met de bovenstaande stappen om je Soverin account toe te voegen aan een mobiele email app.