Tips voor een goed GPS signaal

Created by Yasmine Seijmonsbergen, Modified on Thu, 14 Sep 2023 at 12:11 PM by Julius Heyning | Gekko

Kan de app geen GPS vinden? Of krijg je een rechte lijn tussen het begin en einde van je route? In dit artikel leggen we uit hoe GPS werkt en hoe je zorgt voor een goed en constant GPS signaal.

Hoe werkt GPS?

GPS (Global Positioning System) werkt doordat er een signaal wordt verstuurd tussen je telefoon en de GPS stateliet. Deze sateliet bepaald vervolgens wat je exacte postitie is met een nauwkeurigheid van tussen de 2 en de 10 meter. 

Waarom kan de app geen GPS vinden?

Dat komt omdat de techniek op sommige telefoons niet helemaal goed werkt. Vooral bij verouderde/budget Android telefoons wil de GPS nog wel eens schokkerig werken. Bij nieuwere modellen is dit over het algemeen geen probleem.

Hoe je het GPS bereik kunt verbeteren

  1. Controleer eerst hoe goed de GPS is op jouw mobiel. Veel oude telefoons hadden GPS alleen om de lokale tijd te kunnen weergeven en niet voor ingewikkelde navigatie apps. Wil je weten hoe goed de GPS is op jouw mobiel? Ga naar buiten toe, zet de app aan en loop rond. Als de app je niet kan volgen terwijl je buiten loopt, dan is je telefoon niet geschikt en raden we je aan om automatisch tracken niet te gebruiken. Je kunt natuurlijk altijd handmatig routes toevoegen.
  2. Haal je telefoon uit je zak en leg hem naast je of op je dashboard. GPS heeft zicht op de sateliet nodig en alles wat daar tussen zit, (kleding, autodaken, lichaam) beperkt het signaal. Een tunnel heeft hetzelfde probleem, al leidt dit in 99% van de gevallen niet tot een verlies van het signaal. De app zal automatisch de route berekenen op het moment dat je weer uit de tunnel rijdt.
  3. Sla je rit altijd op tussen twee ritten door. GPS volgt bewegingen en daarom kan je GPS in de war raken op het moment dat je lang stilstaat of het signaal wegvalt. Daarnaast is het GPS signaal binnenshuis vaak minder goed. Als je dus 10 naar binnen loopt om iets af te geven, kan het zijn dat het signaal weg valt. We raden daarom altijd aan om je rit tussendoor op te slaan en weer op te starten op het moment dat je weer in je auto stapt.

Was this article helpful?

That’s Great!

Thank you for your feedback

Sorry! We couldn't be helpful

Thank you for your feedback

Let us know how can we improve this article!

Select atleast one of the reasons
CAPTCHA verification is required.

Feedback sent

We appreciate your effort and will try to fix the article