Een rapportage van je gewerkte uren maken

Gemaakt door Dennis van Rooij, Gewijzigd op Do, 19 Okt, 2023 om 10:29 AM op Dennis van Rooij

Je kunt het overzicht van gewerkte uren inzien en factureren via de Uren pagina in je online account op: https://www.getgekko.com/nl/hours/

Via de uren rapportage kun je jouw opgeslagen uren in Gekko downloaden als een Excel of PDF bestand en duidelijk overzien: https://www.getgekko.com/nl/reports/hours/.

INHOUD

Uren pagina overzicht

Via de Uren pagina in Gekko kun je een overzicht zien van jouw opgeslagen uren binnen Gekko, en natuurlijk ook nieuwe uren aanmaken. Klik op een tijdslot binnen het overzicht om nieuwe uren aan te maken. Linksboven op de Uren pagina kun je gebruik maken van andere overzichten dan het Week overzicht, zoals een Maand -en Lijst overzicht van jouw uren.

Uren weergeven in het grijs zijn uren die zijn opgeslagen 'Zonder project'. Uren zonder project moeten eerst gekoppeld worden aan een project voordat ze gefactureerd kunnnen worden.

Factureer uren

Selecteer in de linkerbalk op de Uren pagina een project OF een klant (zie linker pijltjes). Wanneer je een (actief) project of een klant hebt geselecteerd krijg je rechtsboven (zie pijltje) op de pagina de knop '+ Factureer uren' te zien.  Wanneer je op de knop '+ Factureer uren' klikt worden jouw niet-gefactureerde uren geïmporteerd naar een factuur die is gekoppeld aan het geselecteerde project of de geselecteerde klant.

Uren rapportage

In het uren rapport heb je een duidelijk overzicht van jouw opgeslagen uren in Gekko.

1. Maak gebruik van de filters om zo een selectie van jouw opgeslagen uren in Gekko te overzien. Denk bijvoorbeeld aan de periode, de status van de uren, en voor welke klant/project je jouw uren wilt overzien.
  2. Om het totaal van je uren in uren & minuten op een andere manier in te zien, klik dan op de knop 'in uren & minuten' om dit aan te passen.
  3. Klik op de knop 'Download data' om een overzicht van de door jou geselecteerde uren te downloaden. Je kunt het uren rapport downloaden als een Excel bestand of als een PDF bestand. Let op dat alleen de uren van actieve projecten worden gedownload. Activeer je gearchiveerde projecten via de Contacten pagina in Gekko.

Indien je nog gebruik wilt maken van de oude pagina van het uren rapport, maak dan gebruik van de volgende link: https://www.getgekko.com/nl/reports/page/#/hours/

Let op, na een bepaalde tijd zal deze link niet meer werkzaam zijn.

Wil je meer weten over de Gekko Uren App? Kijk dan onze korte uitleg video over de Gekko Uren App