Een klantenbestand importeren in Gekko

Created by Yasmine Seijmonsbergen, Modified on Thu, 14 Sep 2023 at 02:01 PM by Julius Heyning | Gekko

Begin je met Gekko maar wil je niet één voor één alle klanten met de hand invoeren? Dat hoeft gelukkig niet.

Je kunt .CSV-bestanden met jouw klantinformatie uploaden in Gekko. We hebben ook een speciale Moneybird import waarmee je het klantenbestand van Moneybird in Gekko kunt uploaden.

Hoe kun je jouw klantenbestand uploaden?

Stap 1) Ga naar importeren in je instellingen in je online Gekko account.

Stap 2) Druk op het tabje 'klanten'

Stap 3) Nu moet je een keuze maken: A) importeer klanten met het Gekko voorbeeldbestand of B) importeer je klantenbestand vanuit Moneybird

A. Importeer klanten met het Gekko voorbeeldbestand

1. Download het voorbeeldbestand en open het bestand in Excel of een soortgelijk programma
  2. Verwijder de eerste voorbeeldrij 'MyCompany'. Vul de velden in. Het veld 'company name' is verplicht. Sla op als .CSV.
  3. Kies als bron 'Gekko'
  4. Upload je .CSV-bestand

B. Importeer je Moneybird klantenbestand

1. Exporteer je klantenbestand uit Moneybird
  2. Open je bestand in Excel of een soortgelijk programma
  3. Exporteer je klantenbestand als .CSV
  4. Kies in Gekko als bron 'Moneybird'
  5. Upload je .CSV-bestand

Stap 4) In het volgende scherm krijg je te zien wat je gaat uploaden. Druk op 'importeer'

Stap 5) In het volgende scherm krijg je te zien of er foutmeldingen zijn. Als dat zo is, verbeter de fouten in je bestand

Stap 6) Geen fouten? Je klantenbestand wordt geupload

Gekko voorbeeldbestand: zo vul je het in

Je ziet een heleboel velden staan maar weet misschien niet wat je precies moet invullen. Hieronder een uitleg van aantal van de velden:

• company_name: dit is de bedrijfsnaam of naam van de klant (indien het een particuliere klant is)
  • contact_name: dit is de contactpersoon. Dit verschijnt ook op de factuur. Bij particuliere klanten hoef je dit niet in te vullen
  • country: vul hier NL in. Indien je klant uit een ander land komt, raden we aan om dit veld leeg te laten en in te vullen als je de klanten hebt geupload
  • customer payment term: dit is de specifieke betalingstermijn voor jouw klant. Als deze gelijk is voor alle klanten, laat deze kolom dan leeg
  • archived: vul hier altijd 'False' in