Telefoon blijft maar GPS zoeken bij het starten van een rit

Gemaakt door Dennis van Rooij, Gewijzigd op Wo, 27 Sep, 2023 om 10:17 AM op Dennis van Rooij

Het kan zo zijn dat je telefoon maar blijft zoeken naar een GPS signaal op het moment dat je een nieuwe rit wil tracken. De app laadt wel een kaart, maar blijft maar zoeken naar een GPS signaal en je ziet jezelf ook niet op het kaartje.

Helaas is dit een probleem dat niet aan de Gekko app ligt maar in de Android software van bepaalde telefoon fabrikanten. Vooral Motorola en Lenovo telefoons schijnen hier last van te hebben.

Er is niet een goede oplossing die wij voor dit probleem kunnen bieden, maar er zijn berichten dat je dit probleem (tijdelijk) wordt opgelost als je de locatie voorzieningen in de instellingen van je telefoon even uit en dan weer aan zet. Ook helpt het om de spaarstand op je telefoon uit te schakelen omdat sommige telefoons dan de toegang tot de GPS beperken.

Sowieso raden we ook aan om dit soort gevallen altijd te melden bij de fabrikant van de telefoon. Vaak worden dit soort problemen in updates van het besturingsprogramma dan opgelost.